Thursday

OKAYA PRIMER 30ml

As salam dan hey semua

Foto Faz Ghazaly.
OKAYA PRIMER berasaskan Sarang Burung Walit, yang ternyata banyak memberikan manfaat untuk kesihatan kulit. Selain digunakan sebagai primer yang membantu menjadikan mekap tahan lama, ia juga bertindak sebagai serum yang merawat pelbagai masalah kulit seperti mengecutkan jerawat, mengecilkan liang pori juga memelihara kelembapan kulit secara optimum.

Okaya Walet Primer


Image result for OKAYA PRIMER
FUNGSI & KELEBIHAN OKAYA PRIMER :
• Menghilangkan parut jerawat.
• Memudarkan jeragat.
• Mengurangkan tompok2 pigmentasi dan bintik-bintik hitam.
• Melincinkan dan menghaluskan kulit.
• Mengecilkan liang pori.
• Antiaging - Menegang & menganjalkan kulit.
• Mencerah sekatakan tona kulit.
• Sebagai makeup base sebelum apply foundation.
• Merawat eyebag & lingkaran gelap bawah mata.

Isian kandungan : 30 ml / tiub

Foto Faz Ghazaly.
Produk lain keluaran Okaya :
1. Okaya Foundation Cream to Powder
2. Okaya Eyebrow Gel

OKAYA PRIMER KELUARAN TERBARU

DARI ESTRAK SARANG BURUNG WALIT

Image result for OKAYA PRIMER


Image result for OKAYA PRIMER

Image result for OKAYA PRIMER
OKAYA PRIMER 30ml
RM55 SM / RM60 SS


SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com





















OKAYA FOUNDATION

As salam dan hey semua

FOUNDATION PILIHAN MUA TERKENAL MALAYSIA 

Foto Faz Ghazaly.
Kami yakin pasti ramai yang sudah familiar dengan Foundation Okaya ni. 
Kerana kini ramai para MUA (Makeup Artis) yang terkenal menggunakan foundation ini dalam tuturiol makeup mereka di media sosial. 

KEUNIKAN OKAYA FOUNDATION CREAM TO POWDER : 
❤ Mengandungi SPF 30 
❤ Tahan lama (sehingga 12 jam) 
❤ Mesra solat kerana sangat mudah dicuci 
❤ Tidak perlu apply bedak 
 ❤ Makin dicalit dan disapu kulit makin cantik dan glowing


Okaya Foundation merupakan Foundation Viral sekarang! 
sejak ramai pakai cream ni kawan kawan asyik puji, muka kelihatan glowing berseri2. 
Paling best sangat senang nak cuci. Senang nak solat! 

Okaya Foundation Malaysia MUA hebat semua pakai!! 
Just apply okaya Foundation dan dah tak perlu lagi pakai bedak. 
1 bekas tahan lebih dari 2 bulan! 
Tahniah kepada Okaya Malaysia kerana telah berjaya hasilkan 1 foundation all in one dalam 1 bekas. Lagi sapu lagi lawa. Kening pun boleh conceal dengan okaya.. 
Mua terkenal Bella juga adalah pengguna setia Okaya Foundation! 


Foto Faz Ghazaly.
FUNGSI & KELEBIHAN OKAYA FOUNDATION CREAM TO POWDER : 

❤ Merawat masalah JERAWAT,JERAGAT & KULIT KUSAM 
❤ Merawat KULIT BERMINYAK dan MELEMBAPKAN kulit 
❤ Merawat tona kulit TAK SEKATA & berparut 
❤ Memperbaiki sel kulit yang rosak akibat sinaran UV 
❤ Mengurangkan keradangan & inflamasi kulit 
❤ Menganjalkan kulit,mengurangkan kedutan dan garis2 halus 
❤ Mengandungi minyak ZAITUN, VIT E & dan MINYAK TEA TREE utk kecantikan kulit 
❤ Kekal GLOWING & FLAWLESS selama 12 jam 
❤ MESRA SOLAT 
❤ TIDAK berminyak, melekit, bercapuk ketika berpeluh 
❤ Terdapat dalam 1 KOD WARNA SAHAJA mengikut warna kulit 
❤ Mempunyai SPF 30 dan melindungi kulit daripada sinaran UV 


Foto Faz Ghazaly.
CARA PENGGUNAAN OKAYA FOUNDATION 
Calit-calit je macam foundation biasa.
Okayabeauty lagi sapu lagi lawa
Full coverage jimat uols boleh jadikan concealer kening.. 
Yang penting tahan berbulan-bulan.
Guna tanpa was-was.


TESTIMONI PENGGUNA OKAYA FOUNDATION CREAM TO POWDER






Berminat? 
Nak Cuba? 

“TAK PERLU FIKIR PANJANG LAGI” 

Dapatkan OKAYA FOUNDATION murah disini..dan pastinya OKAYA FOUNDATION  original. Money back guarantee if not Original.



Related image

OKAYA FOUNDATION
HARGA PROMOSI : RM70sm / RM76ss


SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com
































Wednesday

EYEBROW GEL by OKAYA.

As salam dan hey semua

okaya eyebrow gel
Perkenalkan Eyebrown Gel by Okaya. 1 lagi produk hebat daripada OKAYA selepasnya viral OKAYA Foundation yang buat kulit uolls lebih cun dan flawless


Okaya Ayebrown Gel difomulasi khas untuk make up lovers yang tak pandai menghias kening atau yang tak ada banyak masa untuk melukis kening dengan cantik tanpa perlu mencukur! ia sangat mudah digunakan & confom lebih menjimatkan masa uolls sebab tak perlu berlama-lama didepan cermin...

Okaya Eyebrown Gel ini datang dengan hanya 1 kod iaitu bown. jadi uolls tak perlu susah pilih warna untuk kening sebab kod brown memang sesuai & cantik untuk semua tona jenis kulit wanita asia.



okaya eyebrow gel selamat

Memperkenalkan EYEBROW GEL by OKAYA.

EYEBROW GEL by OKAYA best ;
↠Kering
↠ Mudah di apply
↠ Waterproof - tidak cair dengan peluh or kene hujan !
↠ Kualiti setanding jenama antarabangsa
↠ Harga sangat BERPATUTAN
↠ Mesra wudhu - senang di tanggalkan
.
.
Setiap box mengandungi 1 Eyebrow Gel & 1 Eyebrow brush by OKAYA.

Foto Faz Ghazaly.






Foto Faz Ghazaly.

OKAYA EYEBROW GEL
 RM49 (SM) RM55 (SS)

.


SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com
























Tuesday

Manarah Zero D Lotion

As salam dan hey semua....


Foto Faz Ghazaly.

Alhamdulillah READY STOCK akhirnya 
Produk laku keras !!


Foto Faz Ghazaly.
MANARAH ZERO D LOTION
⤐ALTERNATIF UBAT DEMAM PANAS
⤐LOSYEN ANTI DEMAM, ANTI JANGKITAN VIRUS & KUMAN
⤐FIGHT DEMAM BIASA 
⤐DEMAM PANAS 
⤐DEMAM DENGGI 
⤐JANGKITAN VIRUS 
⤐JANGKITAN KUMAN 
⤐JANGKITAN KULIT.

JANGAN PERCAYA! 
TAPI BUKTIKAN SENDIRI SEPERTI MEREKA!!
KELUARAN TERBARU DAN DIYAKINI!!!
ANAK ANDA @ KENALAN SERING SANGAT DEMAM?
TIDAK? ANDA PASTI?
JANGAN BACA JIKA ANDA YAKIN.. ANDA @ KELUARGA ANDA TIDAK AKAN :
✔ DEMAM PANAS
✔ DEMAM DENGGI 
✔ TERKENA JANGKITAN ALERGI KULIT

MAKANYA
Dengan Kes denggi yang semakin meningkat, dan pada tahap membimbangkan semua pihak, kami di Manarah Malaysia mengambil inisiatif ini untuk membantu anda diluar sana mendapatkan produk yang bakal membantu anda ! YA.. ANDA!


Foto Faz Ghazaly.
BERSEDIALAH!
Simpanlah sebotol losyen ZERO D JUNIOR untuk anda dan keluarga anda sebagai salah satu keperluan PENTING semasa berlakunya KECEMASAN atau DEMAM PANAS.
SIAPAKAH MENCIPTA ZERO D JUNIOR?
---------------------------------------------
KAJIAN ZERO D JUNIOR telah dibuat dari Combination Formula oleh (Mantan Prof. Madya) Dr. JAHID SIDEK & pakar Biotek dari Cambridge
Boleh buat pencarian di website BPFK sendiri
✔ No kelulusan KKM : NOT 151004956K
✔ Di Ujikaji Makmal MARDI
✔ Dikilangkan di kilang berstatus GMP & Halal
🔊MENGAPA ANDA PERLU ADA ZERO D JUNIOR?
--------------------------------------------------------


Foto Faz Ghazaly.
ZERO D JUNIOR TERBUKTI :
✔ Membantu mencegah serangan nyamuk dan serangga lain. Sesuai dibawa masuk hutan atau beriadah.
✔ Membantu menurunkan suhu (sangat sesuai untuk anda atau anak yang alami demam panas).
✔ Menyembuhkan kesan Alergi atau alahan pada kulit seperti gatal-gatal & pedih.
✔ PANTAS MEMBANTU MENYEMBUHKAN DENGGI
.
🔖Demam denggi ni memang tiada ubatnya. Penawarnya hanya air sahaja, samada minum banyak air atau dimasukkan air ke dalam badan. Tambahkan usaha dengan menyapu Losyen Zero D JUNIOR. ZeroD akan :
.
✔ Membantu meningkatkan bacaan platelet darah.
✔ Membantu menghilangkan lesu dan bisa badan.
✔ Membantu membuang angin tersumbat di dalam badan.
✔ Membantu meningkatkan sistem imunisasi / pertahanan badan.

JANGAN PERCAYA! 
TAPI BUKTIKAN SENDIRI SEPERTI MEREKA!!
NOTA:
✔ Sesuai untuk semua peringkat umur. 
✔ Tidak merbahaya terhadap kanak-kanak dan bayi.
✔ Juga sesuai untuk demam biasa.
INGAT!
SEDIA SEBOTOL ZERO D JUNIOR BERSAMA ANDA!
.
Foto Faz Ghazaly.
BAGAIMANAKAH ZERO D BERTINDAK?
-------------------------------------------------
Apabila losyen ini disapukan di anggota badan:
.
✔ Losyen herba Zero D JUNIOR akan meresap masuk ke dalam sel kulit, mencari dan membunuh virus dan kuman daripada gigitan nyamuk.
✔ Losyen herba Zero D JUNIOR ini akan memberikan zat-zat baru yang sangat diperlukan sel badan bagi membantu kesembuhan akibat virus dan kuman tersebut.
.


BAGAIMANAKAH PEMAKAIAN ZERO D JUNIOR?
-------------------------------------------------
Mudah sahaja:
✔ Hanya sapukan pada anggota badan yang telah dibersihkan seperti di tengkuk, bahu, ketiak dan sendi-sendi 3-5 kali sehari. Tidak perlu makan atau minum.
.

JAMINAN KAMI
-------------------------------------------------
✔ 100% Semestinya Herba Tulen.
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Halal Dan suci, sesuai dan selamat untuk semua peringkat umur.
✔ Insya Allah berkesan dalam Masa 24 Jam.
✔ Kilang Bertaraf GMP, HALAL JAKIM & KKM
✔ No kelulusan KKM : NOT 151004956K
.


JANGAN PERCAYA!
TAPI BUKTIKAN SENDIRI SEPERTI MEREKA!!
➰Alhamdulilah sudah ramai yang mencuba. Insyallah membantu dan berkesan seawal 24 JAM. Kempen 1 RUMAH 1 ZERO-D JUNIOR sebagai iktiar untuk mencegah dan merawat DENGGI. Kita hanya berusaha, Allah jua yang menyembuhkan segala penyakit. Amin
✔ Kini anda tidak perlu risau lagi ancaman nyamuk merbahaya terhadap diri anda dan anak kecil anda, dengan adanya penghindar nyamuk paling berkesan abad ini, losyen ZERO D JUNIOR , keluarga anda pasti aman dan selesa tanpa gangguan sang nyamuk.




TESTIMONIA MANARAH ZERO D LOTION



Foto Faz Ghazaly.

Testimoni ZERO-D

Ikuti lebih lanjut testimoni kami. Baby Aqeela demam panas yang agak tinggi bacaannya 38.9°c - 41.0°c. Ini menyebabkan baby Aqeela tidak boleh bergerak, malah kaki dan tangan juga tidak boleh bergerak. Dikhuatiri jangkitan kuman di otak.

"Maka doktor buat keputusan mengambil air tulang belakang. Dalam keadaan yang sedih saya melihat anak saudara yang comel terkaku baring. Saya memperkenalkan Zero-D ke ibunya. Tanpa membuang masa terus sapu ke sendi-sendi baby Aqeela. Hanya sapuan pertama baby Aqeela sudah nampak respon positif.

Baby Aqeela mula aktif bergerak. Doktor pun hairan dengan perkembangan baby Aqeela yang begitu drastik. Saya bersyukur sangat, anak buah kembali normal."


Foto Faz Ghazaly.

Foto Faz Ghazaly.
Foto Faz Ghazaly.

Foto Faz Ghazaly.



Foto Faz Ghazaly.


Foto Faz Ghazaly.

Foto Faz Ghazaly.

Manarah Zero D Lotion
 RM90sm / RM100ss
*FREE POSTAGE*
*Free 1 Flashlight Earpick (pengorek telinga berlampu)*





SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com











































































Monday

DYXY COSMETIC : KULIT FLAWLESS GLOWING MOWING TANPA BEDAK

As salam dan hey semua


SEMINIT JEEE DAH FLAWLESS GLOWING MOWING... 

MUKA TAK BERMINYAK PUN.. BESTNYAAAA!


DYXY BC CREAM FOUNDATION

Foto Norafiqah Bahari.

DYXY Cosmetic 3 in 1 Rutin Make Up Untuk Kulit Flawless Berseri...

DYXY COSMETIC TERDIRI DARIPADA 3 ITEM IAITU :
↠DYXY BC Cream Foundation
↠DYXY Green Tea Face Mist
↠DYXY Brush


Foto Norafiqah Bahari.

BEST INFO BC CREAM 
Ramai yang tanya mcm mna ye BC CREAM (BCC) ni, betul ke tak perlu pakai bedak da?
Betol ke Tak Perlu nak Apply any Foundation dah ?
Then lepas apply BCC nih dah tak perlu ke nak apply compact lagi ??
Ishhh ! Betol ke ?
Seriously jawapan kami adalah "YES, BETOL !" ...
Jom baca bawah nih apa yang BEST sangat dengan BCC nih...

BC Cream adalah revolusi baru solekan dari Korea yang menggabungkan BB Cream + Concealer... Krim diformulasikan dengan Mineral & Extract Arbutin yang dapat memberikan kesan warna tona yang sekata sekaligus membantu merawat kulit muka.

NO COMPACT POWDER
NO FILTER / CAMERA 360
NO PARUT JERAWAT
NO JERAGAT
NO SUNBURN
NO MUKA KUSAM

dyxy bc cream foundation murah
KELEBIHAN / FUNGSI DYXY BC CREAM :
Magic Foundation yang mampu menutup segala cela, jeragat dan parut diwajah
SPF 50++ melindungi kulit muka dari sinaran UV
Kesan Flawless 3D yg nampak macam filter tapi masih natural
Texture yang sangat mudah meresap ke dalam kulit
Menjimatkan masa untuk bersiap
Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit berjerawat & sensitif
Anti-Oily face. Tekstur krim yg sangat ringan & selesa dipakai
Mekap Tahan lama sehingga 8 jam


Related image

DYXY BC CREAM FOUNDATION : 
Beige : Untuk kulit yang cerah ala2 Chinese ataupun  @ cerah sederhana. Tona kulit akan nampak lebih cerah, berseri & paling penting tak bercapuk /cakey
Natural : Untuk tona kulit sawo matang & sederhana cerah . Jgn risau hitam manis pun boleh pakai, dia ikut tone kulit kita. Kulit akan lebih glowing & licin
Apa korang rasa bila ada yang bertanya soalan cam nih ....
"Eh ! Ko nih makeup ke tak nih ?? Kulit ko nampak flawless natural look macam awek korea lah & memang sangat WOW !"

Senang je nak apply BC Cream ni.. Tak melekit, tak berminyak.
Rasa light macam tak pakai apa2 je..... Muka fresh macam tak make up pun. Sesuai la untuk kaum wanita yg tak suka make up tebal....
Korang yg jenis tak suka pakai make up @ apa-apa kat muka tu memang sepadan dgn DYXY BC Cream coz dia ringan tapi boleh cover semua cela.
Jimat dasyat pulak tu.. Tahan lebih 3 bulan !


DYXY BC CREAM PAKAR MENGHAPUSKAN :
↠Eyebag / Mata Panda
↠Jeragat / Parut Jerawat
↠Tona kulit yang tidak sekata
↠Blackhead / Whitehead di wajah





 DYXY FACE BRUSH

Foto Norafiqah Bahari.

KEISTIMEWAAN DYXY BRUSH : 
↠Menjimatkan foundation
↠Bulunya yg padat & mampat
↠Bulu kukuh dan tak mudah tercabut
↠Saiz kecil mudah dibawa kemana-mana
↠Saiz yg mudah dipegang
↠Beauty blender versi berus
↠Digunakan oleh make up artis terkenal
↠Nampak biasa tapi kesannya jelas berbeza dengan brush diluar sana...

KEHEBATAN DYXY BRUSH :
↠Bulu yang berkualiti tinggi, gemuk & padat
↠Pegangan yang kemas & bulu yang super lembut
↠Hanya perlu 2-3 olesan sahaja
↠Foundation tak bercapuk
↠Senang untuk blend foundation keseluruh muka
↠Menjimatkan foundation sbb tekstur tak menyerap kedalam brush
↠Effect lebih WOW bila dipakai dgn BC Cream DYXY & Face Mist DYXY
↠No automatic alt text available.
↠Selain daripada cantik, bulu brush ni jugak padat.
↠Korang jangan risau sebab kami jual barang yg 100% halal sahaja ye. Brush ni halal, dont worry ↠sebab bulu ni bukan bulu oink2 taw.
↠Korang yang beli brush dekat luar sana hati-hati yea.
↠Jangan sampai terpakai bulu yang haram sebab nak murah.
↠DYXY Brush nie boleh pakai dengan mana2 foundation pun.
↠Biar mahal sikit pun takpe, asal kita tau dari mana sumber dia.



DYXY GREEN TEA MINERAL FACE MIST

Foto Norafiqah Bahari.
Risau bila jerawat naik?
Lagi-lagi, time period jerawat makin menjadi-jadi naiknya..
Korang pun mula rasa down bila nak berhadapan dgn orang ramai . Nak pula yg bekerja diluar rumah .
Mudah aje.... Korang hanya perlu Spray kan aje jerawat dengan Face Mist, tengok2 semalaman dah kering jerawat tu...

 FUNGSI UTAMA DYXY FACE MIST GREEN TEA :
↠Menghilangkan jerawat halus
↠Wajah lebih segar & glowing
↠Kesan melecet sembuh
↠Kulit semakin lembab & tiada lagi masalah kulit kering
↠Face Mist dari DYXY ni bukan sebarang face mist, ia mengandungi mineral yang sangat bagus untuk kulit muka. Selalu kaum wanita ni kalau guna mekap, takut tumbuh jerawat kan?
↠Tapi dengan DYXY Face Mist, ia akan dapat melindungi kulit korang dari jerawat & juga masalah kulit kusam.
↠Dia punya effect glowing tu pulak buat kita rasa macam tak nak berenti dari belek muka kat cermin...


dyxy mineral face mist

DYXY Face Mist The best green tea mist spray !

 “I memang suka sangat green tea. Almost everything nak dari green tea. Dari Mouthwash, toothpaste & air pun green tea. Then I found this Green Tea mineral Face Mist by DYXY. Its really refreshing. Lepas mandi spray, lepas cuci muka spray. Sebab bau dia best. Bila i pakai lepas siap makeup, muka jadi lebih glowing. Bila pakai sebelum tidur, bangun esok tu muka mesti rasa lembut je. Sekarang this is my feveret. Sebelum habis ni nanti i akan repeat order”

 5 FUNGSI UTAMA DYXY FACE MIST GREEN TEA SPRAY : 
↠Sebagai Toner
↠Sebagai Face Mist
↠Sebagai Moisturizer
↠Sebagai Finishing spray
↠Sebagai Makeup remover
↠No automatic alt text available.


KELEBIHAN / FUNGSI DYXY GREEN TEA FACE MIST : 
↠Mengandungi zat mineral
↠Boleh dijadikan base make up
↠Muka fresh & glowing effect serta merta selepas spray
↠Make up tahan lebih lama
↠Bauan green tea yg wangi dan aman
↠Mengurangkan kesan alahan di muka
↠Mengecutkan jerawat pada muka
↠Sesuai untuk kulit muka sensitif
↠Boleh digunakan lelaki & perempuan
↠Muka lembap & segar secara natural
↠Ekstrak teh hijau & Vitamin E Mengecutkan jerawat
↠Makeup tahan lama, tak cakey @ bertompok
↠Pengganti toner dan make up base
↠Anti radang serta lembut pada kulit
↠100% tiada bahan kimia merbahaya
↠Kulit menjadi lembap, sesuai utk kulit kering & mengelupas
↠Tahan 2 hingga 3 bulan mengikut kekerapan penggunaan
↠Bau Green Tea yang WANGI dan FRESH
↠DYXY Face Mist Tahan 2-3 bulan ikut rutin pemakaian
↠Isi Kandungan DYXY Green Tea Face Mist 160ml



dyxy set

Kalau beli BC Cream & Face Mist, jangan lupa ambil sekali set yg ada brush DYXY ni.. Barulah lengkap set korang. Kalau mula2 beli set tanpa brush, guarantee korang mesti akan order brush pulak lepas tu. Sebab rasa tak sempurna set DYXY Cosmetic kalau takde brush nya.

CARA MENGGUNAKAN SET DYXY COSMETICS : 
↠Cuci muka menggunakan cleanser korang sendiri
↠Kemudian spray DYXY face mist ke muka
↠Biarkan seketika sehingga menyerap dalam 1-2 minit
↠Ambil DYXY Brush, Calitkan sedikit pada DYXY BC Cream
↠Akhir sekali, ratakan foundation tersebut ke seluruh muka
↠Dah Siap !


TESTIMONIA DYXY COSMETIC


Image may contain: 2 people, camera and text



Image result for DYXY COSMETIC : KULIT FLAWLESS GLOWING MOWING TANPA BEDAK

Image result for DYXY COSMETIC : KULIT FLAWLESS GLOWING MOWING TANPA BEDAK

--------------------------------------------------------------------------------------




Foto Faz Ghazaly.

★ DYXY BRUSH + FREE SILICONE EGG BRUSH CLEANSER
↠RM40


Foto Faz Ghazaly.

★ COMBO BASIC + FREE SILICONE EGG BRUSH CLEANSER
➤ 1 x BC CREAM
➤ 1 x BRUSH
↠RM105 (SM) / RM110 (SS)



Foto Faz Ghazaly.

★ DYXY LIPSTICK
BUY 2 pc + FREE COSMETIC POUCH
➔RM45

CODE : 
# FLIRTY ME
# NUDE SEXY
# CHERRY RED


Foto Faz Ghazaly.

★ COMBO LADY D : + FREE COSMETIC POUCH + FREE MAKE UP SPONGE + PAPERBAG
➤ 1 x BC CREAM
➤ 1 x FACE MIST
➤ 1 x MATTE LIPSTICK
➤ 1 x BRUSH
➔RM180 (SM) / RM185 (SS) ·


Foto Faz Ghazaly.

★ COMBO ASYALLIE + FREE COSMETIC POUCH + FREE MAKE UP SPONGE + PAPERBAG
➤ 1 x BC CREAM
➤1 x FACE MIST
➤ 1 x BRUSH
➔RM145 (SM) / RM150 (SS)

Foto Faz Ghazaly.

DYXY BC CREAM  
➤RM70

DYXY FACE MIST 
➤RM50

COMBO FACEMIST & BC CREAM + FREE POUCH BAG
➤RM115





SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com